HOME » ENDO DIRECT NIEUWS » ENDO 2017 SLOEPENTOCHT

ENDO 2017 SLOEPENTOCHT

Data: 9 Juni 2017 & 16 Juni 2017.

Na de uitstekende reviews van de sloepentochten van 2016, organiseert De Vos Endo in samenwerking met Endo Direct wederom in 2017 een aantal Workshops / Sloepentochten in Belt-Schutsloot.

In een kleine setting van maximaal  12 deelnemers krijgt u praktische informatie en nuttige tips over de preparatie-, spoel- en vultechnieken in de moderne endo. De lunch wordt aan boord van de sloep(en) genuttigd. In het hands-on gedeelte van het middagprogramma is ruim de gelegenheid om te oefenen op geëxtraheerde elementen en ervaringen met collegae te delen.     

Wat kunt u verwachten?

In de kop van Overijssel ligt het rustieke, 550 inwoners tellende waterdorp Belt-Schutsloot, goed bekend bij watersporters en schaatsers. Hier organiseert De Vos Endo in samenwerking met Endo Direct de cursus/workshop ENDO 2017, gecombineerd met een sloepentocht inclusief lunch door het prachtige natuurgebied de Wieden.

Inhoud en de doelstelling van de cursus:

Met behulp van de moderne endo wilt u minimaal invasief optimaal het wortelkanaalstelsel reinigen. In de presentatie ENDO 2017 krijgt u een update van de laatste ontwikkelingen in preparatiesystemen. Vervolgens tonen wij hoe u optimaal reinigingsresultaat behaalt (ook in combinatie met uw bestaande Ni-Ti vijlen). Natuurlijk gaat u hierbij zelf aan de slag.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan de orde:

  • ‘Glide path’: hoe en waarom
  •  Inzicht in de diverse Nikkel-Titanium systemen en technieken
  •  Minimaal Invasief prepareren incl. mogelijkheid tot handson
  •  Tips en tricks elektronische lengtebepaling
  •  Desinfectie protocol volgens WIP richtlijn
  •  Werken met de single cone vultechniek in combinatie met bio keramische sealers
  •  Gebruik MTA in de dagelijkse praktijk
  •  And What's NEXT? In de presentatie ENDO 2017 krijgt u altijd een update van de laatste ontwikkelingen in preparatiesystemen.

Spreker: Bruno de Vos

Meer informatie over de spreker vind u onder aan de pagina.

Cursusnaam: Endo 2017.

KRT registratie ID: 270356.

KRT-punten: 2.

De kosten voor deze cursus bedragen p.p. € 125,00 excl. Btw, dit is inclusief de cursus, 2 KRT punten, sloepentocht, hands-on workshop, lunch en borrel.

Data: 9 Juni 2017 & 16 Juni 2017.

Tijdstip 10.45 uur tot 16.30 uur.

U ontvangt via Endo Direct na inschrijving de bevestiging en de routebeschrijving  per email

Op deze cursus zijn de Endo Direct algemene voorwaarden cursussen en workshops toepasbaar, een kopie hiervan kunt u downloaden op www.endodirect.nl

Meer informatie over de spreker

CV Bruno de Vos

Bruno de Vos werd in 1984 aangestoken door het ‘Endo Virus’  toen hij zijn dentale carrière begon bij Utrecht Dental. Vanaf 1986 promootte Bruno het Canal Finder systeem (een van de eerste mechanisch aangedreven systemen) in Noord Europa voor Endo Technic Corp USA. Eind jaren negentig is hij bij Kerr Benelux begonnen om het K3 Ni-Ti systeem te lanceren. Vanaf 2003 tot 2010 was Bruno de Vos dé endospecialist voor Henry Schein Benelux. In contact met fabrikant en eindgebruiker, leerde hij de markt van alle endosystemen kennen. Hij bracht zijn kennis en jarenlange ervaring, op het gebied van de moderne endo,  over op de tandarts in de algemene praktijk door middel van gedreven  presentaties en trainingen.  Zijn hartstocht voor de endodontie, heeft hem er toe doen besluiten voor zichzelf te gaan beginnen. Sinds 2011 is Bruno mede-eigenaar van De Vos Endo.

De kracht van De Vos Endo zit in een wereldwijd netwerk van fabrikanten en endodontologen. Tevens hebben o.a. actieve bezoeken aan internationale beurzen en congressen bijgedragen aan parate/actuele kennis. Met up-to-date PowerPointpresentaties  geeft Bruno gemiddeld 40 voordrachten per jaar. Van kleinschalige workshops voor IQual- , IQdent- en studiegroepen tot voordrachten op congressen/universiteit.