HOME » ENDO DIRECT NIEUWS » Endo Direct Cursus 2016

Cursus Endo 2017 is opgenomen in het KRT Register.

KRT registratie ID: 270356

KRT-punten: 2 

 Cursusinformatie                                                 

                                    ‘Het wordt weer eens tijd voor een écht interessante studieavond!’


Voor uw studie- ,IQual- en IQdentgroep biedt Endo Direct een objectieve presentatie aan op het gebied van de moderne wortelkanaalbehandeling. Wij komen bij u in de praktijk of op een andere gewenste locatie. Hier zullen wij een avondvullende, informatieve voordracht verzorgen.
U kunt kiezen uit diverse onderwerpen op het gebied van de moderne Endo. Zowel een op maat gemaakte PowerPoint presentatie én de gelegenheid om te oefenen met nieuwe materialen, geven u nieuw inzicht in de moderne Endo.

                                                                                           ENDO 2017

De trend van vandaag is om de nieuwe generatie Ni-Ti vijlen een dusdanige warmtebehandeling te geven zodat ze niet alleen soepeler worden maar ook een nieuwe eigenschap krijgen. Met deze "Controlled Memory Ni-Ti Technology" is het mogelijk om de Ni-Ti vijl voor te buigen! Tevens zijn Controlled Memory vijlen sterker en soepeler dan de niet behandelde Ni-Ti vijlen. De fabrikanten gaan massaal in op minimaal invasief prepareren. De tapers worden smaller en er is veel aandacht voor desinfectie technieken in het wortelkanaalstelsel.


FEIT blijft dat de vijlen alleen maar ruimte maken voor het spoelen. Ook op dat gebied zijn er veel nieuwe ontwikkelingen. Sonisch of Ultrasoon? Of zijn er alternatieven?


Hoe zit het met al die vultechnieken en de 'nieuwe' calcium silicaat cementen? Zijn ze wel zo nieuw? Is het echt zo eenvoudig? Deze onderwerpen, en meer, komen allemaal aan bod in de vernieuwde presentatie ENDO 2017.


Wat kunt u verwachten van deze avond?

  •  ‘Glide path’: hoe en waarom
  •   Inzicht in de diverse Nikkel-Titanium systemen en technieken
  •   Minimaal Invasief prepareren incl. mogelijkheid tot handson
  •   Tips en tricks electronische lengtebepaling
  •   Desinfectie protocol volgens WIP richtlijn
  •   Werken met de single cone vultechniek in combinatie met bio keramische sealers
  •   Gebruik MTA in de dagelijkse praktijk
  •   And What's NEXT? In de presentatie ENDO 2017 krijgt u altijd een update van de laatste ontwikkelingen in preparatiesystemen


Spreker: Bruno de Vos  

Meer informatie over de spreker vind u onder aan de pagina
Kosten voor deze presentatie bedragen € 150,00 incl. BTW per IQual-, IQdent- en Studie groep.
Minimaal aantal deelnemers is 4 personen.

KRT registratie ID: 270356

KRT-punten: 2 

Voor meer informatie vul aub het onderstaand contactformulier in.

Meer informatie over de spreker

CV Bruno de Vos

Bruno de Vos werd in 1984 aangestoken door het ‘Endo Virus’  toen hij zijn dentale carrière begon bij Utrecht Dental. Vanaf 1986 promootte Bruno het Canal Finder systeem (een van de eerste mechanisch aangedreven systemen) in Noord Europa voor Endo Technic Corp USA. Eind jaren negentig is hij bij Kerr Benelux begonnen om het K3 Ni-Ti systeem te lanceren. Vanaf 2003 tot 2010 was Bruno de Vos dé endospecialist voor Henry Schein Benelux. In contact met fabrikant en eindgebruiker, leerde hij de markt van alle endosystemen kennen. Hij bracht zijn kennis en jarenlange ervaring, op het gebied van de moderne endo,  over op de tandarts in de algemene praktijk door middel van gedreven  presentaties en trainingen.  Zijn hartstocht voor de endodontie, heeft hem er toe doen besluiten voor zichzelf te gaan beginnen. Sinds 2011 is Bruno mede-eigenaar van De Vos Endo.

De kracht van De Vos Endo zit in een wereldwijd netwerk van fabrikanten en endodontologen. Tevens hebben o.a. actieve bezoeken aan internationale beurzen en congressen bijgedragen aan parate/actuele kennis. Met up-to-date PowerPointpresentaties  geeft Bruno gemiddeld 40 voordrachten per jaar. Van kleinschalige workshops voor IQual- ,IQdent- en studiegroepen tot voordrachten op congressen/universiteit.


    HOU MIJ OP DE HOOGTE OVER DE NIEUWE ENDODONTIE CURSUSSEN EN WORKSHOPS 2016 / 2017

Vul a.u.b. het contactformulier in en wij houden u op de hoogte over ons actuele cursusaanbod.