HOME » ENDO DIRECT NIEUWS » LegacyEndo International NEDERLANDS

NIEUW: LegacyENDO Apex Access vijlen voor optimale preparatie van een glijpad

 

Na de succesvolle introductie van de LegacyENDO Multi Taper vijlen, is het nu tijd voor de lancering van de LegacyENDO Apex Access vijlen. Deze vijlen garanderen een optimale preparatie van een glijpad, ter voorbereiding op de preparatie van het wortelkanaalstelsel met de Ni-Ti systemen.

 Het glijpad is de meest ondergewaardeerde handeling binnen de wortelkanaalbehandeling. Een optimaal geprepareerd endodontisch glijpad vermindert de stress én kans op breuk van de roterende vijl. Naast het sneller en makkelijker werken vermindert een preparatie met een roterende glijpadvijl de kans op ledging en kanaaltransportatie in vergelijking met een handmatig geprepareerd glijpad.

 

De LegacyENDO Apex Access vijlen bestaan uit een set van drie vijlen. Een UNIEKE  ISO 15.01 Ni-Ti vijl met een werkbaar gedeelte van 10 mm. Door gebruik te maken van een .01 taper, is deze vijl het ideale vervolg van een handvijl 010. De smalle taper zorgt ervoor dat er minder spanning op de kanalen komt. Vervolgens zorgen twee Controlled Memory vijlen ISO 15 .02 en 20.02, met een werkbaar gedeelte van 16 mm, dat het ideale glijpad van een ISO 020 wordt bereikt. Het voordeel van de Controlled Memory vijlen is de flexibiliteit om zonder stress een glijpad tot een ISO 020 te prepareren. De vijlen hebben een rotatiesnelheid van 350 tpm en passen op iedere standaard endo motor en/of hoekstuk.

 

De LegacyENDO Apex Access vijlen zijn per set (3 vijlen) leverbaar in de lengtes 21, 25 en 31mm voor € 19,45 en per individuele maat in een verpakking van 6 stuks voor € 38,90.

 Meer informatie en verkooppunten vindt u op www.legacy-endo.com