HOME » WEBSHOP » Exergen Thermometer

TAT 5000S ARTERIAL THERMOMETER

Meet zeer nauwkeurig de lichaamstemperatuur met één rustige beweging over het voorhoofd

De nieuwe manier om lichaamstemperatuur te meten

De TAT-5000S is een infraroodthermometer ontworpen voor een nauwkeurige, volledig niet-invasieve temperatuurmeting door het scannen van de slaapslagader (Temporal Artery).
De temperatuur wordt gemeten door de TAT-5000 zachtjes over het voorhoofd te bewegen. Het omvat tevens een kortstondige aanraking van de meetsensor van het nekgebied achter de oorlel. Hierdoor kan rekening worden gehouden met eventuele afkoeling van het voorhoofd als gevolg van transpiratie.
De gepatenteerde arteriële warmtebalanstechnologie (AHBTM) meet automatisch de temperatuur van het huidoppervlak boven de slagader en de omgevingstemperatuur. Het bemonstert deze metingen ongeveer 1000 keer per seconde. Hierbij wordt uiteindelijk de hoogste gemeten temperatuur (piek) tijdens de meting geregistreerd. De TAT-5000S emitteert niets, het meet slechts de natuurlijke warmtestraling van de huid.

Exergen is een Amerikaans bedrijf en heeft meer dan 70 gepubliceerde studies die de nauwkeurigheid van deze thermometers in alle zorggebieden ondersteunen. In tegenstelling tot andere thermometers komt de Exergen Temporal Scanner niet in contact met slijmvliezen, waardoor het risico op kruisbesmetting aanzienlijk wordt verkleind.

Onlangs is het UMC Groningen volledig overgestapt op de TAT5000, er wordt er in het UMC Groningen niet meer gemeten met oor thermometers.

Andere gebruikers van de TAT5000 zijn o.a. het VU Medisch Centrum Amsterdam, Antonius Ziekenhuis Sneek, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Pantein Ziekenhuis Boxmeer, Dijklander Ziekenhuis Purmerend / Hoorn, Bovenij Amsterdam, St. Fransiscus Rotterdam, Vlietland Schiedam.

 

De TAT-5000S is een infraroodthermometer ontworpen voor een nauwkeurige, volledig niet-invasieve temperatuurmeting door het scannen van de voorhoofdslagader (Temporal Artery).

De TAT 5000S is de enige klinisch gevalideerde infrarood scanner ter wereld welke direct (zonder time lag) de kern kerntemperatuur meet in de slaapslagader van de patiënt (Arteria Temporalis).

Qua nauwkeurigheid benadert de meetwaarde van de TAT5000 die van een continue blaasmeting (bv. op IC) met een maximale afwijking van ca. 0,2° C.

De thermometer is gebruikers- en patiëntvriendelijk, zeer nauwkeurig en betrouwbaar.

Reinigen van het contact gedeelte door middel van 70% alcohol.

inclusief 9 Volt batterij
Made in USA 
5 jaar garantie

 

Temporal Artery Thermometry Independent Clinical Studies And Reviews
PDF – 111,2 KB 329 downloads
Exergen Handleiding TAT 5000 S NL
PDF – 997,8 KB 335 downloads
Exergen TAT 5000 S Tips Tricks
PDF – 698,4 KB 305 downloads
Exergen Brochure Usa
PDF – 1,4 MB 341 downloads
List Of TA Studies 7 20 2018 Classified By Population
PDF – 121,7 KB 324 downloads