HOME » CURSUS ENDO 2021

Voor uw studie-, IQual- en IQdentgroep biedt Endo Direct een objectieve presentatie aan op het gebied van de moderne wortelkanaalbehandeling. Wij komen bij u in de praktijk of op een andere gewenste locatie. Hier zullen wij een avondvullende, informatieve voordracht verzorgen.
Zowel een op maat gemaakte PowerPoint presentatie én de gelegenheid om te oefenen met nieuwe materialen, geven u nieuw inzicht in de moderne Endo.

 

De trend van vandaag is om de nieuwe generatie Ni-Ti vijlen een dusdanige warmtebehandeling te geven zodat ze niet alleen soepeler worden maar ook een nieuwe eigenschap krijgen. Met deze "Controlled Memory Ni-Ti Technology" is het mogelijk om de Ni-Ti vijl voor te buigen! Tevens zijn Controlled Memory vijlen sterker en soepeler dan de niet behandelde Ni-Ti vijlen.

 

De fabrikanten gaan massaal in op minimaal invasief prepareren. De tapers worden smaller en er is veel aandacht voor desinfectie technieken in het wortelkanaalstelsel.

FEIT blijft dat de vijlen alleen maar ruimte maken voor het spoelen. Ook op dat gebied zijn er veel nieuwe ontwikkelingen. Sonisch of Ultrasoon? Of zijn er alternatieven? 

Hoe zit het met al die vultechnieken en de 'nieuwe' calcium silicaat cementen? Zijn ze wel zo nieuw? Is het echt zo eenvoudig?

Ook is er aandacht voor de her-behandeling. Wat zijn de meest geschikte vijlen om oud vulmateriaal te verwijderen? 

Deze onderwerpen, en meer, komen allemaal aan bod in de vernieuwde presentatie ENDO 2021.

 

Wat kunt u verwachten van deze presentatie?

 

- Inzicht in de diverse Nikkel-Titanium systemen en technieken

- Verschil tussen Austenitische en Martensieke vijlen en hoe te combineren

- Tips en tricks elektronische lengtebepaling

- Desinfectie protocol, Ultrasoon en alternatieven

- Werken met de single cone vultechniek in combinatie met bio keramische sealers

- Herbehandeling, hoe GP te verwijderen

- Gebruik MTA in de dagelijkse praktijk

 

- And What's NEXT? In de presentatie ENDO 2021 krijgt u altijd een update van de laatste ontwikkelingen in preparatiesystemen!


Spreker: Bruno de Vos 

Meer informatie over de spreker vindt u onder aan de pagina

Voor meer informatie vul aub het onderstaand contactformulier in.

 

Meer informatie over de spreker 

CV Bruno de Vos

Bruno de Vos werd in 1984 aangestoken door het ‘Endo Virus’  toen hij zijn dentale carrière begon bij Utrecht Dental. Vanaf 1986 promootte Bruno het Canal Finder systeem (een van de eerste mechanisch aangedreven systemen) in Noord Europa voor Endo Technic Corp USA. Eind jaren negentig is hij bij Kerr Benelux begonnen om het K3 Ni-Ti systeem te lanceren. Vanaf 2003 tot 2010 was Bruno de Vos dé endospecialist voor Henry Schein Benelux. In contact met fabrikant en eindgebruiker, leerde hij de markt van alle endosystemen kennen. Hij bracht zijn kennis en jarenlange ervaring, op het gebied van de moderne endo, over op de tandarts in de algemene praktijk door middel van gedreven  presentaties en trainingen.  Zijn hartstocht voor de endodontie, heeft hem er toe doen besluiten voor zichzelf te gaan beginnen. Sinds 2011 is Bruno mede-eigenaar van Endo Direct.

De kracht van Bruno de Vos , Endo Direct, zit in een wereldwijd netwerk van fabrikanten en endodontologen. Tevens hebben o.a. actieve bezoeken aan internationale beurzen en congressen bijgedragen aan parate/actuele kennis. Met up-to-date PowerPointpresentaties  geeft Bruno gemiddeld 40 voordrachten per jaar. Van kleinschalige workshops voor IQual-, IQdent- en studiegroepen tot voordrachten op congressen/universiteit.