HOME » ENDO DIRECT NIEUWS » LegacyENDO MT en LegacyENDO MT Controlled Memory -Vijlen

LegacyENDO MT en LegacyENDO MT Controlled Memory -Vijlen

Gepubliceerd op 21 februari 2017 om 18:03

De missie van LegacyENDO is het leveren van hoog-kwalitatieve endodontische producten en oplossingen voor de dagelijkse praktijk, tegen aanzienlijk lagere kosten en daarmee in het voordeel van de behandelaar en uiteindelijk zijn/haar patiƫnten. LegacyENDO levert uitsluitend producten van gerenommeerde fabrikanten

2017-02-16_1037_LGE_.png

LegacyENDO Multi Tapered (MT) vijlen en de LegacyENDO MT Controlled Memory (MT CM) vijlen zijn onder andere vergelijkbaar met de bekende progressieve taper systemen. De vijlsequentie, kleurcodering, maatvoering, lengtematen en motorinstellingen zijn identiek aan deze preparatie systemen. U merkt geen verschil (alleen in de prijs). Alle bestaande GuttaPercha, Obturators en Paperpoints voor de progressieve vijltechnieken kunt u blijven gebruiken met de LegacyENDO MT- en MT CM vijlen.

De LegacyENDO MT Controlled Memory (MT CM) vijlen zijn daarnaast onder andere vergelijkbaar met de bekende progressieve taper systemen die een unieke warmtebehandeling hebben gehad waardoor ze meer flexibel zijn en beter bestand tegen cyclische vermoeidheid.

LegacyENDO is ontstaan uit een denktank die grote vraagtekens zet bij de rol van de ‘Big Endo’. Hoe vaak hebben we niet gedwongen een keuze moeten maken voor bijvoorbeeld een nieuw vijl-systeem? Het tempo waarmee deze nieuwe systemen op de markt komen, is voor de eindgebruiker niet meer bij te houden. Hebben we hier te maken met intensieve marketing of zijn deze systemen daadwerkelijk beter dan de oude? Goedkoper worden ze in ieder geval niet....

De motor achter de LegacyENDO vijlen is D&S Dental, een afkorting van Derek (Heath) & Steve (Treadway) Dental. Met meer dan 30 jaar ervaring is deze Amerikaanse fabrikant van endodontische vijlen een gerespecteerd producent voor verschillende grote merken in de endodontische markt.

Voor meer informatie en dealers in de Benelux bezoek:

www.legacy-endo.com